לכל מוצר קנאביס שמגיע לבתי מרקחת יש תוקף שקובע עד מתי ניתן למכור אותו. ממש כמו לחם או חלב. אך בשונה ממוצרים הנמכרים בסופר, תוקף של קנאביס אינו נקבע ע"י היצרן אלא על ידי המפעל שאורז אותו.
אז איך נקבע התוקף במפעל האריזה? זה הכל עניין של וותק. ככלל, מוצרי קנאביס שנארזו במפעל חדש יקבלו תוקף של חצי שנה בלבד. רק לאחר שהמפעל הוכיח יכולת שימור טובה, המוצרים שהוא אורז יקבלו תוקף של שנה ויותר.
אז האם תוקף המוצר באמת מעיד על מצב הקנאביס? לא תמיד.
בבדיקות מעבדה שנערכו במספר מחקרים לתפרחות קנאביס, מצאו שבאחסון נכון הן שמרו על 90% מהחומר הפעיל במשך שנה ולפעמים גם שנתיים ויותר. אמנם הטעם והארומה משתנים עם הזמן – אך פרופיל הקנבינואידים נשאר שלם ויציב.
כל זאת ככל ושמרו על תנאי אחסון אידיאליים:
כלי אחסון אטום לאור ואוויר, שקיות לחות איכותיות, טמפרטורה יציבה של 15-20 מעלות והחלפה של האוויר מדי כמה שבועות.
בפעם הבאה שהרוקח מספר לכם שהמוצר שביקשתם כמעט פג תוקף אתם יכולים לבדוק בעצמכם – איזה תוקף קיבל המפעל האורז- מפעל ותיק/ חדש, מתי המוצר נארז, מה התוקף שלו ולקבל החלטה מושכלת האם הוא מתאים לכם.